IMPORTANT! Ce suprafețe trebuie igienizate și dezinfectate și cum!

IMPORTANT! Ce suprafețe trebuie igienizate și dezinfectate și cum!

Măsurile de protecție împotriva infectării cu viruși sau microbi pot fi inutile dacă nu sunt complete.

Informațiile despre curățarea și uciderea bacteriilor, virușilor și ciupercilor sunt adesea înțelese în mod greșit. Este bine să știm ce bacterii putem elimina și cum,  pentru a ne proteja cel mai bine pe noi și pe cei din jur și să asigurăm un mediu de viață și de lucru sănătos.

De aceea, specialiștii ne recomandă

  1. Pe lângă igiena personală, este deosebit de importantă și curățarea, igienizarea și dezinfectarea pardoselilor, dar și a altor suprafețe. Printre zonele mai neglijate se numără și cele din imaginea alăturată.

  2. Curățarea diferitelor suprafețe elimină în general murdăria și praful de la suprafață, dar lasă în urmă mulți alergeni și microorganisme. Majoritatea instrumentelor de curățenie sunt utilizate doar pentru curățarea de suprafață și răspândesc praful, dar nu îl îndepărtează. Pentru a îndepărta bacteriile, trebuie să utilizați un mop sau o laveta cu microfibre, pentru care s-a dovedit că astfel rata de eliminare a bacteriilor este de până la 99,9%. (https://www.salashop.ro/i-fibre/)

  3. Sanitizarea suprafețelor este menită să reducă apariția și creșterea bacteriilor și virușilor dar nu le ucide. Totuși, dezinfectarea este mai eficientă dacă suprafața a fost mai întâi curățată temeinic, de preferință cu un mop/lavetă de microfibre. ( Alte variante de mopuri si sisteme de curățare cu microfibre găsiți și aici:  https://www.salashop.ro/Cauta/rezerva+microfibra/
  4. Totodată, dezinfectarea suprafețelor ucide virușii, bacteriile și ciupercile, dar eficiența unei astfel de acțiuni depinde și de cât de des sunt schimbate și cum sunt tratate cu dezinfectant lavetele și/sau mopurile. (Găsiți aici sisteme de pretratare și pachete dezinfectare: https://www.salashop.ro/Cauta/sistem+dezinfectare/ )

  5. Laveta de dezinfectare trebuie să rămână umedă la suprafață pentru a fi respectat timpul minim necesar pentru dezinfectarea suprafeței (de obicei 5-10 minute). De aceea, pre-tratarea mopurilor și lavetelor cu microfibre asigură mai mult lichid dezinfectant remanent decât șervețelele de unică folosință, fiind, în plus, și reutilizabile după spălare și re-tratare.